Bilplastteknik

Vänd dig alltid till en godkänd bilplastreparatör
HA:s Bilskadecenter AB, godkänd enligt MRF Bilplastteknik

Bilplastteknik

Svenska verkstäder världsledande på att reparera bilplast!

 

DSC01218

Färsk statistik från MRF visar att svenska bilskadeverkstäder reparerade bilplast till ett sammanlagt värde av 200 miljoner kronor under 2010. Antalet reparerade bildelar – främst stötfångare, fram- och innerskärmar och strålkastarinsatser uppgick till närmare 200 000 stycken.

 

 

DSC01224

Det var i slutet av 80-talet som en grupp MRF-företag påbörjade arbetet med att finna metoder och material för att kunna reparera i första hand stötfångare. Med åren har tekniken utvecklats ytterligare med speciella behörighetsgivande utbildningar, certifieringar av arbetsplatser (heta arbeten) samt framtagande av metoder och material för att kunna reparera olika plaster. Konceptet kallas för MRF Bilplastteknik, och anses idag som världsledande inom sitt område.

DSC01240

Många är vinnare tack vare reparationstekniken, och då inte enbart ekonomiska vinnare utan även sett ur hållbarhetsperspektiv.

”Försäkringsbolagen vill hålla nere reparationskostnaderna samtidigt som de gör något bra för miljö. Myndigheterna kommer att öka sina krav på återvinning av bilar och bildelar. 2015 ska 95 procent av en bil återvinnas, motsvarande kommer troligen även att gälla bildelar”, förklarar Per Johansson, vd för Motorbranschens Riksförbund, MRF

DSC01245

Slutsatsen av detta är att i framtiden kommer allt fler reparationer att ske med begagnade, men kvalitetssäkrade, bildelar samtidigt som allt mer kommer att repareras istället för att demonteras och kasseras för att sedan ersättas med nytt.

 

 

DSC01246

(Texten är hämtad från pressmeddelandet ”Svenska verkstäder världsledande på att reparera bilplast” 2011-05-17)